Pira in polnozrnati basmati riž

z bučkami in korenčkom

Sestavine:

  • 100g pire
  • 100g polnozrnati basmati riž
  • 1 bučka
  • 1 korenček
  • ½ jajčevca
  • 2 veliki jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 1 strok česna
  • 1 paradižnik
  • pelati
  • himalajska sol
  • poper
  • rdeča paprika v prahu
  • curry
  • peteršilj
  • kumina

Priprava:

  1. V osoljeni vodi skuhamo piro in polnozrnati basmati riž (kuhamo po navodilu na embalaži, približno 45 minut).
  2. Na manjše koščke narežemo vso zelenjavo in česen.
  3. V ponvi na 1 jedilni žlici kokosovega olja Cobio prepražimo paradižnik, da se zmehča.
  4. K paradižniku v ponev dodamo vso narezano zelenjavo in nasekljan česen.
  5. Zelenjavi dodamo začimbe in pelate (poljubna količina).
  6. Ko sta pira in basmati riž kuhana, dodamo zelenjavo.
  7. Na koncu zabelimo z eno žlico kokosovega olja Cobio, ki bo dodal piri, rižu in zelenjavi tropski pridih ter poudaril okus zelenjave.

Čas priprave: 1 ura