Čokoladna torta z mangom in belo čokolado
ter kokosovim sladkorjem
Sestavine:
Biskvit:
- 9 jajc
- 200g črne čokolade
- 130g pirine polnozrnate moke
- 200g kokosovega sladkorja Cobio
- 5 jedilnih žlic ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- mala žlička vinskega kamna
- ščep soli
Krema:
- 250g maskarpone
- 3 mangoti
- 150g grški jogurt
- 150g sladke smetane
- želatina (ali agar agar)
- 150g kokosovega sladkorja Cobio
Preliv:
- 200g bele čokolade
- 1dl sladke smetane
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 1 jedilna žlica ruma
Priprava:
- Za biskvit ločeno zmiksamo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo kokosov sladkor Cobio.
- Posebej v posodo presejemo pirino moko, ščepec soli ter vinski kamen.
- Črno čokolado stopimo in ji primešamo penasto vmešane rumenjake. Nato dodamo še stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo biskvit lepo povezal.
- Suhim sestavinam narahlo vmešamo črno čokolado z rumenjaki in kokosovim oljem Cobio. Nato narahlo vmešamo še stepene beljake.
- Maso vlijemo v tortni model in pečemo biskvit 1 uro na 180°C. Biskvit ohladimo.
- Za nadev zmiksamo sladko smetano in kokosov sladkor Cobio, ki bo dal nadevu karamelni okus.
- Posebej pripravimo želatino ali agar agar po navodilu na embalaži.
- Stepeni smetani dodamo grški jogurt in maskarpone. Na koncu vmešamo želatino ali agar agar.
- Olupimo mangote in jih narežemo na manjše koščke.
- Ohlajen biskvit prerežemo in ga po želji navlažimo s poljubnim mlekom/tekočino ter nadevamo z pripravljeno kremo na katero polagamo narezane koščke manga.
- Na koncu po vrhu torte polijemo preliv, ki ga pripravimo tako, da stopimo belo čokolado. Dodamo ji sladko smetano, kokosovo olje Cobio in rum.
- Torto postavimo v hladilnik za 3 ure.
Čas priprave: 180 minut