Čokoladna torta z mangom in belo čokolado

ter kokosovim sladkorjem

Sestavine:

Biskvit:

  • 9 jajc
  • 200g črne čokolade
  • 130g pirine polnozrnate moke
  • 200g kokosovega sladkorja Cobio
  • 5 jedilnih žlic ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • mala žlička vinskega kamna
  • ščep soli

Krema:

  • 250g maskarpone
  • 3 mangoti
  • 150g grški jogurt
  • 150g sladke smetane
  • želatina (ali agar agar)
  • 150g kokosovega sladkorja Cobio

Preliv:

  • 200g bele čokolade
  • 1dl sladke smetane
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 1 jedilna žlica ruma

Priprava:

  1. Za biskvit ločeno zmiksamo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo kokosov sladkor Cobio.
  2. Posebej v posodo presejemo pirino moko, ščepec soli ter vinski kamen.
  3. Črno čokolado stopimo in ji primešamo penasto vmešane rumenjake. Nato dodamo še stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo biskvit lepo povezal.
  4. Suhim sestavinam narahlo vmešamo črno čokolado z rumenjaki in kokosovim oljem Cobio. Nato narahlo vmešamo še stepene beljake.
  5. Maso vlijemo v tortni model in pečemo biskvit 1 uro na 180°C. Biskvit ohladimo.
  6. Za nadev zmiksamo sladko smetano in kokosov sladkor Cobio, ki bo dal nadevu karamelni okus.
  7. Posebej pripravimo želatino ali agar agar po navodilu na embalaži.
  8. Stepeni smetani dodamo grški jogurt in maskarpone. Na koncu vmešamo želatino ali agar agar.
  9. Olupimo mangote in jih narežemo na manjše koščke.
  10. Ohlajen biskvit prerežemo in ga po želji navlažimo s poljubnim mlekom/tekočino ter nadevamo z pripravljeno kremo na katero polagamo narezane koščke manga.
  11. Na koncu po vrhu torte polijemo preliv, ki ga pripravimo tako, da stopimo belo čokolado. Dodamo ji sladko smetano, kokosovo olje Cobio in rum.
  12. Torto postavimo v hladilnik za 3 ure.

Čas priprave: 180 minut