Lazanja z bučkami in melancani
s kokosovim oljem Cobio
Sestavine:
- 1 melancan
- 2 bučki
- 1 jajce
- 3 večji paradižniki
- 3 stroki česna
- peteršilj
- origano
- himalajska sol
- poper
- 4 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 2 jedilni žlici pirine moke
- 2 dl kokosovega mleka
- oblati za lazanjo iz pirinega zdroba (lahko tudi navadni jajčni oblati za lazanjo)
Priprava:
- Za paradižnikovo omako narežemo paradižnik na manjše koščke, sesekljamo česen in peteršilj.
- Na kokosovem olju dušimo paradižnik 20-30 minut. Omaki dodamo himalajsko sol, poper, origano.
- Bučke in melancan narežemo na kolobarje in jih na kokosovem olju popečemo v ponvi, da postanejo rahlo rjave barve. Solimo po občutku.
- Pripravimo še bešamel; v ponvi na kokosovem olju pirino moko prepražimo za 1 minuto, toliko da zadiši.
- Nato dodamo kokosovo mleko in pokuhamo tako dolgo, da se moka ne razpusti in nastane gosta zmes.
- Pri mešanju si pomagamo z metlico, da ne nastanejo grudice.
- Sestavimo lazanjo v poljuben pekač. Začnemo z oblati-pokrijemo dno pekača.
- Nato oblate premažemo z bešamelom.
- Nadaljujemo z plastjo popečenih bučk in melancanov (mešano polagamo na pekač).
- Sledi plast paradižnikove omake, ki smo jo prej pripravili. Na omako zopet položimo oblate za lazanjo in jih premažemo z bešamelom. Nadaljujemo z polaganjem bučk, melancanov in paradižnikove omake dokler nam ne zmanjka sestavin.
- Zadnjo plast oblatov za lazanjo premažemo z bešamelom in nato preostanek paradižnikove omake zmešamo z razžvrkljanim jajcem ter polijemo po oblatih.
- Lazanjo pečemo približno 40 minut na 180°C.
Čas priprave: 60 minut