Lazanja z bučkami in melancani

s kokosovim oljem Cobio

Sestavine:

  • 1 melancan
  • 2 bučki
  • 1 jajce
  • 3 večji paradižniki
  • 3 stroki česna
  • peteršilj
  • origano
  • himalajska sol
  • poper
  • 4 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 2 jedilni žlici pirine moke
  • 2 dl kokosovega mleka
  • oblati za lazanjo iz pirinega zdroba (lahko tudi navadni jajčni oblati za lazanjo)

Priprava:

  1. Za paradižnikovo omako narežemo paradižnik na manjše koščke, sesekljamo česen in peteršilj.
  2. Na kokosovem olju dušimo paradižnik 20-30 minut. Omaki dodamo himalajsko sol,  poper, origano.
  3. Bučke in melancan narežemo na kolobarje in jih na kokosovem olju popečemo v ponvi, da postanejo rahlo rjave barve. Solimo po občutku.
  4. Pripravimo še bešamel; v ponvi na kokosovem olju pirino moko prepražimo za 1 minuto, toliko da zadiši.
  5. Nato dodamo kokosovo mleko in pokuhamo tako dolgo, da se moka ne razpusti in nastane gosta zmes.
  6. Pri mešanju si pomagamo z metlico, da ne nastanejo grudice.
  7. Sestavimo lazanjo v poljuben pekač. Začnemo z oblati-pokrijemo dno pekača.
  8. Nato oblate premažemo z bešamelom.
  9. Nadaljujemo z plastjo popečenih bučk in melancanov (mešano polagamo na pekač).
  10. Sledi plast paradižnikove omake, ki smo jo prej pripravili. Na omako zopet položimo oblate za lazanjo in jih premažemo z bešamelom. Nadaljujemo z polaganjem bučk, melancanov in paradižnikove omake dokler nam ne zmanjka sestavin.
  11. Zadnjo plast oblatov za lazanjo premažemo z bešamelom in nato preostanek paradižnikove omake zmešamo z razžvrkljanim jajcem ter polijemo po oblatih.
  12. Lazanjo pečemo približno 40 minut na 180°C.

Čas priprave: 60 minut