Kokosova torta s čokolado

s kokosovim oljem in sladkorjem Cobio

Sestavine:

Biskvit:

  • 5 jajc
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita (stopljeno)
  • 200g naribane črne čokolade
  • 4 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio
  • 3 jedilne žlice pirine bele moke
  • ščep soli
  • 100ml tople vode
  • 1/2 male žličke pecilnega praška (ali vinski kamen)
  • 150 ml poljubnega mleka za navlažitev biskvita (riževo)

Krema:

  • 150 ml kisle smetane
  • sveže kokosovo meso iz 2 mladih orehov
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio
  • 4 jedilne žlice marelične marmelade (za premaz biskvita)

Priprava:

  1. Za biskvit ločimo rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo 2 žlici kokosovega sladkorja in miksamo, da narastejo. Beljakom dodamo 2 žlici kokosovega sladkorja in miksamo, da narastejo.
  2. Presejemo pirino moko, dodamo ji ščep soli, pecilni prašek, naribano črno čokolado in toplo vodo.
  3. Sestavinam počasi vmešavamo stepene rumenjake, nato še stepene beljake.
  4. Na koncu masi dodamo še stopljeno kokosove olje, ki bo biskvit lepo povezal.
  5. Biskvit pečemo v manjšem tortnem modelu na 180°C 45 minut.
  6. Pustimo, da se ohladi.
  7. Za kremo zmiksamo sveže kokosovo meso in kislo smetano, dodamo stopljeno kokosovo olje Malaita in 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio.
  8. Ko je biskvit ohlajen, ga prerežemo na tri enakomerne dele.
  9. Prvo plast biskvita navlažimo z mlekom, premažemo s stopljeno marelično marmelado in dodamo 1/3 kreme.
  10. Nadaljujemo z drugo plastjo biskvita, navlažimo z mlekom, premažemo s stopljeno marelično marmelado in dodamo 2/3 kreme.
  11. Zadnjo plast biskvita navlažimo z mlekom, premažemo s stopljeno marelično marmelado in premažemo s preostankom kreme.
  12. Na vrhu potresemo z naribano črno čokolado.
  13. Postavimo v hladilnik za 2 ure.
  14. Serviramo ohlajeno.

Čas priprave: 40 minut