Presna čokoladna torta
Sestavine:
Dno:
- 250g namočenih indijskih oreščkov
- 180g namočenih datljev
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita (stopljeno)
Krema:
- 1 avokado
- 2 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio
- 6 jedilnih žlic ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita (stopljeno)
- 2 jedilni žlici kakavovega masla (stopljeno)
- ščepec soli
- 3 banane
- 50g namočenih datljev
- 3 jedilne žlice presnega kakava
Priprava:
- Za dno zmiksamo namočene indijske oreščke, datlje in kokosovo olje Cobio.
- V tortni model razporedimo maso za dno in postavimo v hladilnik.
- Za nadev zmiksamo banane, avokado, kokosov sladkor Cobio, datlje in kakav.
- Na koncu nadevu dodamo stopljeno kakavovo maslo in kokosovo maslo Cobio, zaradi katerega bo presna torta prijetno kremna.
- Na dno torte razporedimo še nadev in torto postavimo v hladilnik za 4 ure.
Čas priprave: 20 minut