Musaka s kislim zeljem

na kokosovem olju Cobio

Sestavine:

  • 500g mlete govedine
  • 7 krompirjev
  • 400g kislega zelja
  • 4 jajca
  • lonček poljubnega jogurta (sojin)
  • 1,5dl poljubnega mleka (riževo)
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • sol
  • poper
  • timijan
  • majaron
  • muškatni orešček
  • strok česna

Priprava:

  1. Na jedilni žlici kokosovega olja prepražimo (5 minut) nasekljan česen in mleto govedino. Solimo, popramo, dodamo timijan in majaron. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
  2. Olupljen krompir naribamo  na tanke lističe.
  3. Kislo zelje narežemo na tanke rezine.
  4. Večji pekač premažemo s kokosovim oljem in napravimo plast iz polovice naribanega krompirja.
  5. Nadaljujemo z mleto govedino in nato še s kislim zeljem.
  6. Po vrhu razporedimo še drugo polovico naribanega krompirja.
  7. Razžvrkljamo jajca, dodamo poljuben jogurt in mleko ter solimo, popramo in naribamo muškatni orešček.
  8. Mešanico polijemo po musaki.
  9. Pečemo na 180°C 45 minut.

Čas priprave: 30 minut