Musaka s kislim zeljem
na kokosovem olju Cobio
Sestavine:
- 500g mlete govedine
- 7 krompirjev
- 400g kislega zelja
- 4 jajca
- lonček poljubnega jogurta (sojin)
- 1,5dl poljubnega mleka (riževo)
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- sol
- poper
- timijan
- majaron
- muškatni orešček
- strok česna
Priprava:
- Na jedilni žlici kokosovega olja prepražimo (5 minut) nasekljan česen in mleto govedino. Solimo, popramo, dodamo timijan in majaron. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
- Olupljen krompir naribamo na tanke lističe.
- Kislo zelje narežemo na tanke rezine.
- Večji pekač premažemo s kokosovim oljem in napravimo plast iz polovice naribanega krompirja.
- Nadaljujemo z mleto govedino in nato še s kislim zeljem.
- Po vrhu razporedimo še drugo polovico naribanega krompirja.
- Razžvrkljamo jajca, dodamo poljuben jogurt in mleko ter solimo, popramo in naribamo muškatni orešček.
- Mešanico polijemo po musaki.
- Pečemo na 180°C 45 minut.
Čas priprave: 30 minut