Hrustljavi rogljički

s kokosom in kokosovim sladkorjem Cobio

Sestavine:

  • 200g pirine polnozrnate moke
  • 100g kokosove moke
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 4 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio
  • himalajska sol
  • jedilna žlica vinskega kamna
  • 2 jajci
  • 2 dl vode

Priprava:

  1. Ločimo beljake (dodamo ščep soli in 2 žlici kokosovega sladkorja) in rumenjake (dodamo 2 žlici kokosovega sladkorja).
  2. Posebej zmiksamo beljake in rumenjake.
  3. Kokosovi moki dodamo presejano pirino moko, ščep soli, vodo in vinski kamen.
  4. Zamesimo testo (po potrebi dodamo vodo). Dodamo rumenjake in pregnetemo.
  5. Narahlo v testo vmešamo še stepene beljake.
  6. Stopimo kokosovo olje in ga dodamo testu.
  7. Zaradi kokosovega olja bodo rogljički hrustljavi.
  8. Testo pokrijemo s folijo in ga damo počivat v hladilnik za 1 uro.
  9. Vzamemo kepo testa iz hladilnika in ga narežemo na manjše dele iz katerih oblikujemo kroglice. Kroglice valjamo v svaljke. Svaljke razrežemo na približno 5 cm dolžine in jih polagamo na pekač. Na pekaču oblikujemo rogljiček.
  10. Rogljičke pečemo na ventilaciji v pečici na 160-180°C približno 20-30 minut.

Čas priprave: 15 minut