Kakavova torta z mangovim prelivom

s kokosovim sladkorjem Cobio

Sestavine:

Biskvit:

  • 1 jedilna žlica kakava
  • 6 jajc
  • 6 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita (stopljeno)
  • ščepec soli
  • 3 žlice vode
  • poljubna vrsta mleka za navlažitev biskvita
  • 170g pirine polnozrnate moke
  • mala žlička pecilnega praška iz vinskega kamna

Nadev:

  • 250dl sladke smetane
  • 200g grškega jogurta
  • mala žlička vanilije v prahu
  • 7 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
  • 6 lističev želatine (lahko agar agar)

Preliv:

  • 1 mango
  • sok limone
  • 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio
  • 3 lističi želatine (lahko agar agar)

Priprava:

  1. Za biskvit ločeno zmiksamo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo kokosov sladkor Cobio.
  2. Posebej v posodo presejemo pirino moko, ščepec soli, kakav ter vinski kamen.
  3. Suhim sestavinam dodamo vodo in narahlo vmešamo rumenjake ter beljake. Na koncu dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo biskvit lepo povezal.
  4. Maso vlijemo v tortni model in pečemo biskvit 1 uro na 180°C. Biskvit ohladimo.
  5. Za nadev zmiksamo sladko smetano in kokosov sladkor Cobio, ki bo dal nadevu karamelni okus.
  6. Posebej pripravimo želatino ali agar agar po navodilu na embalaži.
  7. Grškemu jogurtu dodamo vanilijo v prahu in zmiksano sladko smetano. Na koncu vmešamo želatino ali agar agar.
  8. Ohlajen biskvit prerežemo in ga po želji navlažimo s poljubnim mlekom ter nadevamo z pripravljenim karamelnim nadevom. Karamelni nadev razporedimo na dva dela za dve plasti biskvita.
  9. Na koncu po vrhu torte polijemo mangov preliv.
  10. Mangov preliv pripravimo tako, da mango zmiksamo, dodamo sok limone in kokosov sladkor Cobio.
  11. Posebej pripravimo želatino ali agar agar.
  12. Torto postavimo v hladilnik za 3 ure.

Čas priprave: 120 minut