Kokosove kocke
s kokosovim sladkorjem in oljem Cobio
Sestavine:
- 2 jajci
- 3 jedilne žlice pirine moke
- mala žlička vinskega kamna
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 3 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio
- ščep soli
- za namakanje kock:
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 2 jedilni žlici kakava
- 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja
- 2 dl poljubnega mleka ali smetane
- kokosova moka za pomakanje
Priprava:
- Jajca in kokosov sladkor penasto zmiksamo.
- Presejani pirini moki dodamo vinski kamen, ščep soli, zmiksana jajca ter na koncu vmešamo še stopljeno kokosovo olje, ki bo maso lepo povezalo.
- Biskvit damo v poljuben manjši pekač in pečemo približno 30 minut na 160-180°C.
- Ohlajen biskvit razrežemo na večje kocke.
- Za pomakanje kock v poljubnem mleku ali smetani stopimo kokosov sladkor.
- Dodamo stopljeno kokosovo olje in nazadnje še kakav.
- Narezane kocke biskvita iz vseh strani pomakamo v pripravljeno mešanico in jih nato iz vseh strani povaljamo v kokosovi moki.
- Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka biskvitnih kock.
- Kokosove kocke hranimo v hladilniku.
Čas priprave: 60 minut