Biskvit s češnjami
in kokosovim sladkorjem
Sestavine:
- 7 jajc
- 500g češenj
- 5 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita (stopljeno)
- 2 jedilni žlici pirine polnozrnate moke
- 2 jedilni žlici kokosove moke
- 1 mala žlička vinskega kamna
- ščep soli
Priprava:
- Ločeno zmiksamo beljake in rumenjake.
- Beljakom dodamo kokosov sladkor Cobio, ki bo dal biskvitu karemelni okus.
- Posebej v posodo presejemo pirino in kokosovo moko, ščepec soli ter vinski kamen.
- Suhim sestavinam narahlo vmešamo rumenjake in beljake.
- Mešanici dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo biskvit lepo povezal.
- Oprane češnje izkoščičimo in jih prerežemo na polovičke.
- Mešanico vlijemo v poljuben pekač in po masi poljubno razporedimo prerezane češnje.
- Biskvit pečemo približno 45 minut na 180°C.
Čas priprave: 60 minut