Biskvit s češnjami

in kokosovim sladkorjem

Sestavine:

  • 7 jajc
  • 500g češenj
  • 5 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita (stopljeno)
  • 2 jedilni žlici pirine polnozrnate moke
  • 2 jedilni žlici kokosove moke
  • 1 mala žlička vinskega kamna
  • ščep soli

Priprava:

  1. Ločeno zmiksamo beljake in rumenjake.
  2. Beljakom dodamo kokosov sladkor Cobio, ki bo dal biskvitu karemelni okus.
  3. Posebej v posodo presejemo pirino in kokosovo moko, ščepec soli ter vinski kamen.
  4. Suhim sestavinam narahlo vmešamo rumenjake in beljake.
  5. Mešanici dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo biskvit lepo povezal.
  6. Oprane češnje izkoščičimo in jih prerežemo na polovičke.
  7. Mešanico vlijemo v poljuben pekač in po masi poljubno razporedimo prerezane češnje.
  8. Biskvit pečemo približno 45 minut na 180°C.

Čas priprave: 60 minut