Pečena orada s kremno blitvo in krompirjem

s kokosovim oljem Cobio

Sestavine:

  • orada
  • 2 stroka česna
  • rožmarin
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 4 listi blitve
  • 1 večji krompir
  • himalajska sol
  • poper
  • muškatni orešček

Priprava:

  1. Olupljen krompir narežemo na koščke in ga kuhamo v osoljeni vodi 10 minut.
  2. Blitvo kuhamo na pari 3 minute.
  3. V ponvi na kokosovem olju prepražimo česen in dodamo kuhan krompir ter blitvo. Posolimo, popramo in dodamo muškatni orešček po občutku. Na koncu zabelimo z jedilno žlico kokosovega olja Cobio.
  4. Očiščeno orado posolimo.
  5. V hrbtni del ribe damo česen in rožmarin.
  6. Orado premažemo s kokosovim oljem in potresemo z rožmarinom. Zaradi kokosovega olja bo koža orade hrustljavo zapečena.
  7. Orado pečemo v pečici na 200°C 15 minut.
  8. Ko je orada pečena jo ponudimo s kremno blitvo in krompirjem.

Čas priprave: 30 minut