Pečena orada s kremno blitvo in krompirjem
s kokosovim oljem Cobio
Sestavine:
- orada
- 2 stroka česna
- rožmarin
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 4 listi blitve
- 1 večji krompir
- himalajska sol
- poper
- muškatni orešček
Priprava:
- Olupljen krompir narežemo na koščke in ga kuhamo v osoljeni vodi 10 minut.
- Blitvo kuhamo na pari 3 minute.
- V ponvi na kokosovem olju prepražimo česen in dodamo kuhan krompir ter blitvo. Posolimo, popramo in dodamo muškatni orešček po občutku. Na koncu zabelimo z jedilno žlico kokosovega olja Cobio.
- Očiščeno orado posolimo.
- V hrbtni del ribe damo česen in rožmarin.
- Orado premažemo s kokosovim oljem in potresemo z rožmarinom. Zaradi kokosovega olja bo koža orade hrustljavo zapečena.
- Orado pečemo v pečici na 200°C 15 minut.
- Ko je orada pečena jo ponudimo s kremno blitvo in krompirjem.
Čas priprave: 30 minut