Bučna juha s kokosovim mlekom

in kokosovim oljem Cobio

Sestavine:

  • manjša hokaido buča
  • 3 stroki česna
  • 1/2 čebule
  • šop peteršilja
  • himalajska sol
  • svež ingver
  • mleta rdeča paprika
  • poper
  • kurkuma
  • curry
  • 3 dl kokosovega mleka
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita

Priprava:

  1. Bučo olupimo in narežemo na koščke. Česen in čebulo sesekljamo.
  2. Na kokosovem olju prepražimo bučo in dodamo česen in čebulo (približno 10 minut).
  3. Dodamo vse začimbe, da zadišijo.
  4. Zalijemo s kokosovim mlekom in dodamo vodo, da prekrije vse sestavine.
  5. Juho kuhamo še približno 20 minut. Nato jo zmiksamo v gost pire in po potrebi dodamo še vodo, če je juha še vedno preveč gosta.
  6. Na koncu solimo in popramo po občutku.

Čas priprave: 30 minut