Bučna juha s kokosovim mlekom
in kokosovim oljem Cobio
Sestavine:
- manjša hokaido buča
- 3 stroki česna
- 1/2 čebule
- šop peteršilja
- himalajska sol
- svež ingver
- mleta rdeča paprika
- poper
- kurkuma
- curry
- 3 dl kokosovega mleka
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
Priprava:
- Bučo olupimo in narežemo na koščke. Česen in čebulo sesekljamo.
- Na kokosovem olju prepražimo bučo in dodamo česen in čebulo (približno 10 minut).
- Dodamo vse začimbe, da zadišijo.
- Zalijemo s kokosovim mlekom in dodamo vodo, da prekrije vse sestavine.
- Juho kuhamo še približno 20 minut. Nato jo zmiksamo v gost pire in po potrebi dodamo še vodo, če je juha še vedno preveč gosta.
- Na koncu solimo in popramo po občutku.
Čas priprave: 30 minut