Repa s kremnim fižolom
in kokosovim oljem Cobio
Sestavine:
- 200g repe
- 1 strok česna
- po želji čebula
- sol
- poper
- timijan
- majaron
- čajna žlička paradižnikovega koncentrata
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- lovorjev list
- 1 večji krompir
- 100g kuhanega fižola
Priprava:
- Na jedilni žlici kokosovega olja prepražimo nasekljan česen, dodamo repo, paradižnikov koncentrat, poper, sol, timijan in majaron ter lovorjev list.
- Zalijemo z vodo, da pokrije dno in kuhamo približno eno uro oziroma dokler se repa ne zmehča.
- Posebej skuhamo krompir.
- Ko je krompir kuhan mu dodamo že kuhan fižol, solimo in popramo po občutku ter dodamo jedilno žlico kokosovega olja Cobio, zaradi katerega bo pire zelo kremen.
- Zmiksamo v pire s pomočjo mešalnika.
- Ko je repa kuhana, jo ponudimo s fižolovim pirejem.
Čas priprave: 75 minut