Piščanec v koruznih kosmičih z bučnim pirejem

Sestavine:

  • piščančji file
  • 1/3 manjše hokaido buče (ali katerekoli druge buče)
  • zdrobljeni koruzni kosmiči
  • 1 jajce
  • moka
  • sol
  • poper
  • brokoli
  • kurkuma
  • muškatni orešček
  • rožmarin
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • smetana (poljubna; za pire)

Priprava:

  1. Bučo olupimo in očistimo. Narežemo jo na krhlje, te pa na manjše koščke.
  2. Ogrejemo pečico. Na pekač obložen s peki papirjem postavimo narezane koščke buče. Malo jih posolimo.
  3. Segrejemo jedilno žlico kokosovega olja in ga polijemo po  koščkih buče. S kuhalnico dobro premešamo vse koščke. Potresemo jih še z rožmarinom. Bučo postavimo v pečico za 30 minut na 180°C.
  4. Ko se buča peče pripravimo piščanca. File piščanca posolimo in popramo iz obeh strani.
  5. Piščanca povaljamo v moki iz obeh strani.
  6. Razžvrkljamo jajce in vanj pomočimo pomokanega piščanca iz obeh strani.
  7. Koruzne kosmiče zdrobimo na čim manjše koščke.
  8. Piščanca povaljamo še v koruznih kosmičih, da se primejo iz obeh strani.
  9. Pripravimo pekač v katerem stopimo jedilno žlico kokosovega olja in piščanca iz obeh strani povaljamo v kokosovem olju zaradi katerega bo piščanec zelo hrustljav.
  10. Piščanca postavimo v pečico za 20 minut na 180°C in vključimo ventilacijo.
  11. Brokoli narežemo na manjša stebla in ga skuhamo na pari.
  12. Pečene koščke buče zmiksamo s paličnim mešalnikom. Nekaj koščkov prihranimo za dekoracijo. Pire solimo po potrebi, dodamo kurkumo, poper in poljubno smetano po želji.

Čas priprave: 45 minut