Piščanec v koruznih kosmičih z bučnim pirejem
Sestavine:
- piščančji file
- 1/3 manjše hokaido buče (ali katerekoli druge buče)
- zdrobljeni koruzni kosmiči
- 1 jajce
- moka
- sol
- poper
- brokoli
- kurkuma
- muškatni orešček
- rožmarin
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- smetana (poljubna; za pire)
Priprava:
- Bučo olupimo in očistimo. Narežemo jo na krhlje, te pa na manjše koščke.
- Ogrejemo pečico. Na pekač obložen s peki papirjem postavimo narezane koščke buče. Malo jih posolimo.
- Segrejemo jedilno žlico kokosovega olja in ga polijemo po koščkih buče. S kuhalnico dobro premešamo vse koščke. Potresemo jih še z rožmarinom. Bučo postavimo v pečico za 30 minut na 180°C.
- Ko se buča peče pripravimo piščanca. File piščanca posolimo in popramo iz obeh strani.
- Piščanca povaljamo v moki iz obeh strani.
- Razžvrkljamo jajce in vanj pomočimo pomokanega piščanca iz obeh strani.
- Koruzne kosmiče zdrobimo na čim manjše koščke.
- Piščanca povaljamo še v koruznih kosmičih, da se primejo iz obeh strani.
- Pripravimo pekač v katerem stopimo jedilno žlico kokosovega olja in piščanca iz obeh strani povaljamo v kokosovem olju zaradi katerega bo piščanec zelo hrustljav.
- Piščanca postavimo v pečico za 20 minut na 180°C in vključimo ventilacijo.
- Brokoli narežemo na manjša stebla in ga skuhamo na pari.
- Pečene koščke buče zmiksamo s paličnim mešalnikom. Nekaj koščkov prihranimo za dekoracijo. Pire solimo po potrebi, dodamo kurkumo, poper in poljubno smetano po želji.
Čas priprave: 45 minut