Muffini z bučo

kokosovim oljem in sladkorjem Cobio

Sestavine:

  • 5 jajc
  • 5 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 4 jedilne žlice pirine moke
  • 2 jedilni žlici kokosove moke
  • 300g naribane hokaido buče
  • cimet
  • muškatni orešček
  • ščep soli
  • mala žlička vinskega kamna

Priprava:

  1. Ločimo beljake (dodamo ščep soli, 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio) in rumenjake (dodamo 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio). Penasto jih zmiksamo.
  2. Presejemo pirino moko, dodamo ji kokosovo moko, naribano hokaido bučo, cimet, muškatni orešček in vinski kamen.
  3. Narahlo premešamo sestavine in dodamo še 1 jedilno žlico kokosovega sladkorja Cobio.
  4. Vmešamo stepene rumenjake in nato še stepene beljake.
  5. Na koncu dodamo še stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo muffine lepo povezal.
  6. V poljuben pekač polagamo maso za muffine in jih pečemo na 160-180°C 45-60 minut.
  7. Preverimo z zobotrebcem, če so muffini pečeni (zobotrebec mora ostati suh).

Čas priprave: 20 minut