Kakavovo rožičevi browniji
s kokosovim sladkorjem Cobio-cimet
Sestavine:
- 4 jajca
- 5 jedilnih žlic pirine polnozrnate moke
- 3 jedilne žlice rožičeve moke
- 3 jedilne žlice rozin namočenih v rumu
- 6 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio-cimet
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- ščepec soli
- 60g kokosove moke
- 2 jedilni žlici kakava
- 1,5 dl kokosovega mleka
- mala žlička vinskega kamna
Priprava:
- Ločimo rumenjake in beljake. Beljakom dodamo ščepec soli in 3 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio-cimet ter penasto zmiksamo.
- Preostale 3 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio-cimet dodamo rumenjakom in jih penasto zmiksamo.
- Zaradi kokosovega sladkorja Cobio-cimet bodo browniji imeli blag in značilen priokus cimeta.
- Presejani pirini moki dodamo rožičevo in kokosovo moko ter malo žličko vinskega kamna.
- Mokam dodamo rozine, ki smo jih prej namočili v rumu. Narahlo vmešamo še stepen rumenjak in beljak.
- Na koncu dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo maso lepo povezalo.
- Mešanico vlijemo v poljuben model in pečemo v pečici na 180°C 45-60 minut.
- Pečen biskvit ohladimo in šele nato razrežemo na poljubne koščke.
Čas priprave: 20 minut