Kakavovo rožičevi browniji

s kokosovim sladkorjem Cobio-cimet

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 5 jedilnih žlic pirine polnozrnate moke
  • 3 jedilne žlice rožičeve moke
  • 3 jedilne žlice rozin namočenih v rumu
  • 6 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio-cimet
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • ščepec soli
  • 60g kokosove moke
  • 2 jedilni žlici kakava
  • 1,5 dl kokosovega mleka
  • mala žlička vinskega kamna

Priprava:

    1. Ločimo rumenjake in beljake. Beljakom dodamo ščepec soli in 3 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio-cimet ter penasto zmiksamo.
    2. Preostale 3 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio-cimet dodamo rumenjakom in jih penasto zmiksamo.
    3. Zaradi kokosovega sladkorja Cobio-cimet bodo browniji imeli blag in značilen priokus cimeta.
    4. Presejani pirini moki dodamo rožičevo in kokosovo moko ter malo žličko vinskega kamna.
    5. Mokam dodamo rozine, ki smo jih prej namočili v rumu. Narahlo vmešamo še stepen rumenjak in beljak.
    6. Na koncu dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo maso lepo povezalo.
    7. Mešanico vlijemo v poljuben model in pečemo v pečici na 180°C 45-60 minut.
    8. Pečen biskvit ohladimo in šele nato razrežemo na poljubne koščke.

Čas priprave: 20 minut