Kakavovo jagodna torta

s kokosovim oljem in sladkorjem Cobio

Sestavine:

  • 6 jajc
  • 3 jedilne žlice kakava
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • ščep soli
  • 5 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
  • 3 jedilne žlice pirine bele moke (ali poljubne moke)
  • 3 žlice tople vode
  • noževa konica pecilnega praška
  • 100ml poljubnega mleka za navlažitev biskvita (riževo)

Jagodni žele:

  • 200g jagod
  • 100ml vode
  • 5 lističev želatine (ali agar)
  • 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio

Čokoladna krema:

  • 100g črne čokolade
  • 200ml sladke smetane
  • 100ml sladke smetane (za vrhnjo plast)

Priprava:

  1. Ločimo beljake in rumenjake. Beljakom in rumenjakom dodamo kokosov sladkor Cobio in jih zmiksamo, da narastejo.
  2. Presejani pirini moki dodamo, kakav, ščep soli, toplo vodo, pecilni prašek.
  3. Mešanici počasi vmešamo stepene rumenjake in nato beljake.
  4. Dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio Malaita, ki bo biskvit lepo povezal.
  5. Biskvit pečemo na 180°C 45 minut.
  6. Ko se biskvit ohladi, pripravimo jagodni žele.
  7. Jagode zmiksamo z malo vode in dodamo kokosov sladkor Cobio.
  8. Pripravimo želatino po navodilih z embalaže (ali uporabimo agar).
  9. Za čokoladno kremo stopimo črno čokolado, stepemo smetano in ji narahlo vmešamo stopljeno črno čokolado, ki ne sme biti pretopla.
  10. Ohlajen biskvit razrežemo na dva dela.
  11. Prvi del navlažimo z mlekom in dodamo 1/2 jagodnega želeja.
  12. Pokrijemo z drugim delom biskvita, ga navlažimo s poljubnim mlekom in dodamo kremo iz čokolade in smetane.
  13. Postavimo v hladilnik, da se strdi.
  14. Ko se krema strdi, dodamo preostanek jagodnega želeja.
  15. Po vrhu okrasimo še s stepeno smetano.
  16. Postavimo v hladilnik.
  17. Serviramo potreseno s kokosovim sladkorjem Cobio.

Čas priprave: 90 minut