Kakavovo jagodna torta
s kokosovim oljem in sladkorjem Cobio
Sestavine:
- 6 jajc
- 3 jedilne žlice kakava
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- ščep soli
- 5 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
- 3 jedilne žlice pirine bele moke (ali poljubne moke)
- 3 žlice tople vode
- noževa konica pecilnega praška
- 100ml poljubnega mleka za navlažitev biskvita (riževo)
Jagodni žele:
- 200g jagod
- 100ml vode
- 5 lističev želatine (ali agar)
- 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio
Čokoladna krema:
- 100g črne čokolade
- 200ml sladke smetane
- 100ml sladke smetane (za vrhnjo plast)
Priprava:
- Ločimo beljake in rumenjake. Beljakom in rumenjakom dodamo kokosov sladkor Cobio in jih zmiksamo, da narastejo.
- Presejani pirini moki dodamo, kakav, ščep soli, toplo vodo, pecilni prašek.
- Mešanici počasi vmešamo stepene rumenjake in nato beljake.
- Dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio Malaita, ki bo biskvit lepo povezal.
- Biskvit pečemo na 180°C 45 minut.
- Ko se biskvit ohladi, pripravimo jagodni žele.
- Jagode zmiksamo z malo vode in dodamo kokosov sladkor Cobio.
- Pripravimo želatino po navodilih z embalaže (ali uporabimo agar).
- Za čokoladno kremo stopimo črno čokolado, stepemo smetano in ji narahlo vmešamo stopljeno črno čokolado, ki ne sme biti pretopla.
- Ohlajen biskvit razrežemo na dva dela.
- Prvi del navlažimo z mlekom in dodamo 1/2 jagodnega želeja.
- Pokrijemo z drugim delom biskvita, ga navlažimo s poljubnim mlekom in dodamo kremo iz čokolade in smetane.
- Postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Ko se krema strdi, dodamo preostanek jagodnega želeja.
- Po vrhu okrasimo še s stepeno smetano.
- Postavimo v hladilnik.
- Serviramo potreseno s kokosovim sladkorjem Cobio.
Čas priprave: 90 minut