Pesin namaz s korenčkom

in kokosovim oljem Cobio

Sestavine:

  • 3 korenčki
  • 1 rdeča pesa
  • 4 stroki česna
  • himalajska sol
  • poper
  • 5 jedilnih žlic ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita

Priprava:

  1. Rdečo peso in korenček olupimo. Korenje razpolovimo, rdečo peso narežemo na debelejše kolobarje.
  2. Česen, rdečo peso in korenje položimo v namaščen pekač in pečemo v pečici 45 minut na 180°C.
  3. Pečeno zelenjavo zmiksamo z mešalnikom. Popramo in solimo po občutku.
  4. Na koncu v pire dodamo stopljeno kokosovo olje, ki bo dalo namazu kremasto strukturo in poudarilo okus korenja in rdeče pese.
  5. Namaz hranimo v hladilniku.
  6. Postrežemo ga s poljubnim kruhom, lahko ga vmešamo med testenine, riž,….dodamo h pečenemu mesu ali ribam.

Čas priprave: 60 minut