Hrustljavi ocvrti krofi

s kokosovim oljem Cobio

Sestavine:

  • 2 rumenjaka
  • 1 beljak
  • 450g pirine moke
  • naribana limonina lupina bio limone
  • ščep soli
  • 1,5dl belega vina (ali poljubno mleko)
  • 1 jedilna žlica ruma
  • 7g suhega kvasa
  • 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja Cobio
  • kokosovo olje Cobio za cvrtje krofov

Priprava:

  1. Presejani moki dodamo razžvrkljana rumenjak in beljak. Dodamo belo vino ali poljubno mleko in rum.
  2. Dodamo naribano limonino lupino, suhi kvas, kokosov sladkor Cobio in ščep soli.
  3. Maso za krofe gnetemo tako dolgo, da postane testo voljno. Maso pokrijemo in pustimo vzhajati pol ure.
  4. Iz vzhajane mase na pomokano površino oblikujemo manjše kroglice in jih pokrijemo s krpo, da vzhajajo (pol ure na eni pol ure na drugi strani).
  5. V ponvi na segretem  kokosovem olju Cobio ocvremo krofe (približno 2-3 minute na vsaki strani).
  6. Ko cvremo prvo stran imamo posodo pokrito s pokrovko, nato pokrovko odstranimo, ko krofe obrnemo.
  7. Ko se krofi ohladijo jih napolnimo s poljubno marmelado ali drugim nadevom in posujemo s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: 60 minut