Hrustljavi ocvrti krofi
s kokosovim oljem Cobio
Sestavine:
- 2 rumenjaka
- 1 beljak
- 450g pirine moke
- naribana limonina lupina bio limone
- ščep soli
- 1,5dl belega vina (ali poljubno mleko)
- 1 jedilna žlica ruma
- 7g suhega kvasa
- 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja Cobio
- kokosovo olje Cobio za cvrtje krofov
Priprava:
- Presejani moki dodamo razžvrkljana rumenjak in beljak. Dodamo belo vino ali poljubno mleko in rum.
- Dodamo naribano limonino lupino, suhi kvas, kokosov sladkor Cobio in ščep soli.
- Maso za krofe gnetemo tako dolgo, da postane testo voljno. Maso pokrijemo in pustimo vzhajati pol ure.
- Iz vzhajane mase na pomokano površino oblikujemo manjše kroglice in jih pokrijemo s krpo, da vzhajajo (pol ure na eni pol ure na drugi strani).
- V ponvi na segretem kokosovem olju Cobio ocvremo krofe (približno 2-3 minute na vsaki strani).
- Ko cvremo prvo stran imamo posodo pokrito s pokrovko, nato pokrovko odstranimo, ko krofe obrnemo.
- Ko se krofi ohladijo jih napolnimo s poljubno marmelado ali drugim nadevom in posujemo s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: 60 minut