Palačinke s porom in tofujem

na kokosovem olju Cobio

Sestavine:

  • 1 jajce (lahko se izpusti)
  • 1,5 dl poljubnega mleka ali vode
  • 2 jedilni žlici pirine polnozrnate moke
  • ščepec soli
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 100g tofuja (lahko nadomestimo s skuto)
  • 1/2 pora
  • poper
  • himalajska sol
  • muškatni orešček

Priprava:

  1. Za palačinke razžvrkljamo jajce, dodamo presejano moko, sol in poljubno tekočino (mleko, vodo).
  2. Na jedilni žlici kokosovega olja Cobio spečemo poljubno debele palačinke.
  3. Narezan por posebej prepražimo na jedilni žlici kokosovega olja (približno 5 minut).
  4. Poru na koncu dodamo tofu, ki ga narežemo ali nadrobimo s prsti.
  5. Solimo, popramo in dodamo muškatni orešček po občutku.
  6. V pečene palačinke nadevamo tofu s porom.
  7. Ponudimo toplo ali hladno (aroma kokosovega olja Cobio bo v ohlajeni palačinki s porom in tofujem še intenzivnejša).

Čas priprave: 30 minut