Palačinke s porom in tofujem
na kokosovem olju Cobio
Sestavine:
- 1 jajce (lahko se izpusti)
- 1,5 dl poljubnega mleka ali vode
- 2 jedilni žlici pirine polnozrnate moke
- ščepec soli
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 100g tofuja (lahko nadomestimo s skuto)
- 1/2 pora
- poper
- himalajska sol
- muškatni orešček
Priprava:
- Za palačinke razžvrkljamo jajce, dodamo presejano moko, sol in poljubno tekočino (mleko, vodo).
- Na jedilni žlici kokosovega olja Cobio spečemo poljubno debele palačinke.
- Narezan por posebej prepražimo na jedilni žlici kokosovega olja (približno 5 minut).
- Poru na koncu dodamo tofu, ki ga narežemo ali nadrobimo s prsti.
- Solimo, popramo in dodamo muškatni orešček po občutku.
- V pečene palačinke nadevamo tofu s porom.
- Ponudimo toplo ali hladno (aroma kokosovega olja Cobio bo v ohlajeni palačinki s porom in tofujem še intenzivnejša).
Čas priprave: 30 minut