Marelična marmelada s sivko
in kokosovim sladkorjem Cobio
Sestavine:
- 1kg marelic
- 200g kokosovega sladkorja Cobio
- sok 1 limone
- 1 čajna žlička agar agarja
- kardamom v prahu
- cimet v prahu
- 1 jedilna žlica ruma
- mleti klinčki v prahu
- cvet sivke (približno 3 cvetovi, 1 jedilna žlica)
Priprava:
- Očistimo marelice in jih damo kuhat v lonec za približno 30 minut.
- Marelicam dodamo kokosov sladkor Cobio, ki bo dal marmeladi karamelni okus.
- Ko se sladkor raztopi, dodamo začimbe (cimet, kardamom, klinčki) in rum.
- V marmelado dodamo agar agar in kuhamo še 5 minut.
- Na koncu v marmelado dodamo še limonin sok in cvet sivke (pazimo na količino zaradi grenkobe; okus sivke se zazna kasneje).
- Marmelado nadevamo v ogrete kozarčke in zapremo. Pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se počasi ohladijo.
Čas priprave: 45 minut