Kremni ješprenj z bučo

in adzuki fižolom

Sestavine:

  • 150g ješprenja
  • 50g adzuki fižola
  • por
  • 2 stroka česna
  • peteršilj
  • 1/4 buče hokaido
  • voda (ali zelenjavna osnova)
  • sol
  • poper
  • kurkuma
  • curry
  • muškatni orešček
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 1 dl belega vina

Priprava:

  1. Skuhamo namočen adzuki fižol. Predhodno namočimo ješprenj.
  2. Narežemo por, sesekljamo česen.
  3. Bučo olupimo in jo naribamo (nekaj je pustimo narezane na drobne koščke).
  4. Na kokosovem olju prepražimo por, česen. Dodamo naribano bučo in ješprenj.
  5. Mešamo nekaj minut nato dodajamo vodo ali zelenjavno osnovo po potrebi (ko voda povre). Zalijemo z vinom.
  6. Solimo, popramo, dodamo malo kurkume, currya in nariban muškatni orešček.
  7. Kuhamo 20 minut.
  8. Ko je ješprenj kuhan mu na koncu vmešamo jedilno žlico kokosovega olja Cobio zaradi katerega bo ješprenj z bučo zelo kremen.
  9. Posebej na kokosovem olju popečemo na drobne koščke narezano bučo. Solimo jo po občutku.
  10. Serviramo ješprenj, potresemo z adzuki fižolom in koščki popečene buče.

Čas priprave: 45 minut