Domača riževa čokolada
s kokosovim sladkorjem Cobio (cimet/ingver)
Sestavine:
- 50g riževih oblatov
- 300ml ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 150g kokosovega sladkorja Cobio (cimet/ingver)
- ščep soli
- 3 jedilne žlice kakava
- čili (za ljubitelje pekočega)
- po želji vanilija v prahu
Priprava:
- Riževe oblate zdrobimo.
- Kokosov sladkor s pomočjo kavnega mlinčka zmeljemo v droben prah.
- Kokosovo olje stopimo.
- Pripravimo si poljuben pekač in ga obložimo s peki papirjem.
- V stopljeno kokosovo olje vmešamo kakav v prahu.
- Počasi dodajamo kokosov sladkor v prahu in stalno mešamo z metlico.
- Dodamo ščep soli ter poljubne začimbe.
- Maso vlijemo v pekač in nato po masi razporedimo zdrobljene riževe oblate.
- Pekač postavimo v pečico za 10 minut na 140°C.
- Na sobni temperaturi ohladimo čokolado.
- Čokolado nalomimo in jo hranimo v hladilniku.
Čas priprave: 20 minut