Pikantni bučkin narastek

s kokosovim oljem Cobio

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 150g riža
  • 100g leče
  • 1,5dl kokosovega mleka
  • 2 bučki
  • himalajska sol
  • čili v prahu
  • ingver v prahu
  • kurkuma v prahu
  • curry
  • peteršilj
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita

Priprava:

  1. V osoljeni vodi skuhamo riž in lečo. Pustimo, da se malo ohladita.
  2. Bučko naribamo in pustimo 10 minut, nato jo ožamemo.
  3. Ločeno zmiksamo rumenjake in beljake.
  4. Kuhanemu rižu in leči dodamo ožeto naribano bučko ter vse začimbe.
  5. Narahlo vmešamo še stepene rumenjake in beljake.
  6. Na koncu v maso dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo narastek povezal in poskrbel za hrustljavo skorjico.
  7. Maso vlijemo v poljuben pekač in pečemo 45 minut na 180°C.

Čas priprave: 30 minut