Presna bananina torta z borovnicami

s kokosovim oljem Cobio

Sestavine:

Dno:

  • 9 namočenih datljev
  • 50g namočenih lešnikov
  • 100g namočenih orehov
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita

Krema:

  • 28 namočenih datljev
  • 200g namočenih indijskih oreščkov
  • 40g kakavovega masla
  • 2 banani
  • 300g borovnic
  • 13 jedilnih žlic ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita

Priprava:

  1. Za prvo plast tortice zmiksamo predhodno namočene datlje, lešnike in orehe. Na koncu dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio. Pasto takoj namažemo na dno tortnega modela in postavimo v hladilnik.
  2. Za bananino kremo zmiksamo predhodno namočene datlje (10), indijske oreščke (100g) in 2 banani. Na koncu kremi dodamo stopljeno kakavovo maslo (20g) in kokosovo olje Cobio (5 jedilnih žlic). Kremo namažemo na prvo plast.
  3. Za borovničevo kremo zmiksamo preostale datlje (18), indijske oreščke (100g) in 300g borovnic. Na koncu kremi dodamo stopljeno kakavovo maslo (20g) in kokosovo olje Cobio (8 jedilnih žlic) zaradi katerega bo imela tortica poln okus.
  4. Borovničevo kremo namažemo na bananino kremo in tortico postavimo v hladilnik za 3 ure, da se strdi.

Čas priprave: 20 minut