Slivovi cmoki s krompirjem
in kokosovim sladkorjem in oljem Cobio
Sestavine:
- 500g krompirja
- pirina polnozrnata moka (po občutku, približno 150g)
- 1 jajce
- ščepec soli
- kokosov sladkor Cobio-cimet
- 10 sliv
- ekstra deviško kokosovo olje Cobio Malaita
Priprava:
- Skuhamo krompir in ga pustimo, da se malo ohladi.
- Krompir pretlačimo in mu dodajamo moko po občutku, da nastane testo.
- Testu dodamo jajce in sol ter jedilno žlico kokosovega olja Cobio.
- Slive izkoščičimo. Iz krompirjevega testa naredimo manjše kroglice, ki jih sploščimo in v njih položimo izkoščičeno slivo.
- V vsako slivo preden oblikujemo cmoke damo malo žličko kokosovega sladkorja Cobio-cimet.
- Cmoke kuhamo na majhnem ognju v osoljeni vodi približno 15 minut.
- Kuhane cmoke prelijemo s stopljenim kokosovim oljem in potresemo s kokosovim sladkorjem Cobio-cimet.
Čas priprave: 45 minut