Kokosov curry s čičeriko

in adzuki fižolom

Sestavine:

  • polovica bučke
  • polovica rdeče paprike
  • 1 strok česna
  • polovica korenčka
  • 100g čičerike (namočena in skuhana)
  • 100g adzuki fižola (namočen in skuhan)
  • 200ml kokosovega mleka
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • curry
  • kurkuma
  • rdeča paprika v prahu
  • kumin
  • garam masala
  • himalajska sol
  • poper
  • limeta

Priprava:

  1. Bučko, rdečo papriko in korenček narežemo na manjše koščke.
  2. Prepražimo narezano zelenjavo (5 minut) na kokosovem olju Cobio, ki bo poudarilo okus zelenjave in karija.
  3. Dodamo nasekljan česen in začimbe.
  4. Solimo in popramo ter dodamo kuhano čičeriko in adzuki fižol.
  5. Na koncu v kari dodamo še kokosovo mleko in pustimo kuhati še 5 minut.
  6. Ponudimo z rezino limete in poljubnim rižem.

Čas priprave: 15 minut