Kokosov curry s čičeriko
in adzuki fižolom
Sestavine:
- polovica bučke
- polovica rdeče paprike
- 1 strok česna
- polovica korenčka
- 100g čičerike (namočena in skuhana)
- 100g adzuki fižola (namočen in skuhan)
- 200ml kokosovega mleka
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- curry
- kurkuma
- rdeča paprika v prahu
- kumin
- garam masala
- himalajska sol
- poper
- limeta
Priprava:
- Bučko, rdečo papriko in korenček narežemo na manjše koščke.
- Prepražimo narezano zelenjavo (5 minut) na kokosovem olju Cobio, ki bo poudarilo okus zelenjave in karija.
- Dodamo nasekljan česen in začimbe.
- Solimo in popramo ter dodamo kuhano čičeriko in adzuki fižol.
- Na koncu v kari dodamo še kokosovo mleko in pustimo kuhati še 5 minut.
- Ponudimo z rezino limete in poljubnim rižem.
Čas priprave: 15 minut