Kremni špinačni riž s pečenim piščančjim stegnom
na kokosovem olju Cobio
Sestavine:
- 80g arborio riža
- piščančje stegno brez kosti
- 100g mlade špinače
- sol
- poper
- muškatni orešček
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- rdeča paprika v prahu
Priprava:
- Meso posolimo, popramo in potresemo mleto rdečo papriko v prahu.
- Skuhamo riž v osoljeni vodi.
- Špinačo v vreli osoljeni vodi poparimo za 2 minuti. Nato jo odcedimo, solimo, popramo, dodamo muškatni orešček in jedilno žlico kokosovega olja Cobio, ki bo dal rižu in špinači kremno teksturo. Špinačo zmiksamo.
- Kuhan riž in zmiksano špinačo zmešamo skupaj.
- Na jedilni žlici kokosovega olja spečemo piščančje stegno do zlato rjave barve (približno 8 minut).
- Postrežemo kremni špinačni riž in hrustljavo pečeno piščančje stegno.
Čas priprave: 20 minut