Kremni špinačni riž s pečenim piščančjim stegnom

na kokosovem olju Cobio

Sestavine:

  • 80g arborio riža
  • piščančje stegno brez kosti
  • 100g mlade špinače
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • rdeča paprika v prahu

Priprava:

  1. Meso posolimo, popramo in potresemo mleto rdečo papriko v prahu.
  2. Skuhamo riž v osoljeni vodi.
  3. Špinačo v vreli osoljeni vodi poparimo za 2 minuti. Nato jo odcedimo, solimo, popramo, dodamo muškatni orešček in jedilno žlico kokosovega olja Cobio, ki bo dal rižu in špinači kremno teksturo. Špinačo zmiksamo.
  4. Kuhan riž in zmiksano špinačo zmešamo skupaj.
  5. Na jedilni žlici kokosovega olja spečemo piščančje stegno do zlato rjave barve (približno 8 minut).
  6. Postrežemo kremni špinačni riž in hrustljavo pečeno piščančje stegno.

Čas priprave: 20 minut