Biskvitna rezina s kakijem in tofujem
Sestavine:
Biskvit
- 4 jajca
- 2 rumenjaka
- 6 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- mala žlička vinskega kamna
- ščep himalajske soli
- 5 jedilnih žlic rožičeve moke
- 4 jedilne žlice pirine moke (bele)
Krema
- 2 beljaka
- 250g tofuja
- 3 jedilne žlice kokosove moke
- 4 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 1,5 dl poljubnega mleka (riževo, sojino,..)
- 2 kakija
- sok 1/2 limone
- žlička agar agarja (ali želatina)
Priprava:
- Za biskvit presejemo pirino in rožičevo moko. Dodamo vinski kamen in ščep soli.
- Posebej v posodi penasto zmiksamo 4 jajca in 2 rumenjaka, dodamo med miksanjem kokosov sladkor. Miksamo 5 minut, da masa naraste in postane puhasta.
- Zmiksana jajca narahlo vmešamo k moki in na koncu dodamo stopljeno kokosovo olje, ki bo biskvit lepo povezal.
- Biskvit pečemo v poljubnem pekaču na 180°C 35 minut.
- Za kremo zmiksamo 2 beljaka, dodamo kokosov sladkor.
- Beljakoma dodamo zmečkan tofu, kokosovo moko, poljubno mleko in nazadnje še stopljeno kokosovo olje.
- Na pečen biskvit enakomerno raporedimo kremo iz tofuja in pečemo še 10 minut.
- Biskvit s tofujem ohladimo in na koncu dodamo še 2 kakija, ki ju zmiksamo in dodamo agar agar ali želatino.
- Postavimo v hladilnik za 2 ure.
- Serviramo s potresenim cvetnim prahom.
Čas priprave: 45 minut