Biskvitna rezina s kakijem in tofujem

Sestavine:

Biskvit

  • 4 jajca
  • 2 rumenjaka
  • 6 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • mala žlička vinskega kamna
  • ščep himalajske soli
  • 5 jedilnih žlic rožičeve moke
  • 4 jedilne žlice pirine moke (bele)

Krema

  • 2 beljaka
  • 250g tofuja
  • 3 jedilne žlice kokosove moke
  • 4 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 1,5 dl poljubnega mleka (riževo, sojino,..)
  • 2 kakija
  • sok 1/2 limone
  • žlička agar agarja (ali želatina)

Priprava:

  1. Za biskvit presejemo pirino in rožičevo moko. Dodamo vinski kamen in ščep soli.
  2. Posebej v posodi penasto zmiksamo 4 jajca in 2 rumenjaka, dodamo med miksanjem kokosov sladkor. Miksamo 5 minut, da masa naraste in postane puhasta.
  3. Zmiksana jajca narahlo vmešamo k moki in na koncu dodamo stopljeno kokosovo olje, ki bo biskvit lepo povezal.
  4. Biskvit pečemo v poljubnem pekaču na 180°C 35 minut.
  5. Za kremo zmiksamo 2 beljaka, dodamo kokosov sladkor.
  6. Beljakoma dodamo zmečkan tofu, kokosovo moko, poljubno mleko in nazadnje še stopljeno kokosovo olje.
  7. Na pečen biskvit enakomerno raporedimo kremo iz tofuja in pečemo še 10 minut.
  8. Biskvit s tofujem ohladimo in na koncu dodamo še 2 kakija, ki ju zmiksamo in dodamo agar agar ali želatino.
  9. Postavimo v hladilnik za 2 ure.
  10. Serviramo s potresenim cvetnim prahom.

Čas priprave: 45 minut