Bučni njoki z avokadovo kremo
na kokosovem olju Cobio z žajbljem
Sestavine:
- 1/2 buče hokaido
- pirina moka
- 1 jajce
- muškatni orešček
- himalajska sol
- avokado
- česen
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- jabolčni kis (ali limonin sok)
- poper
- žajbelj
- bazilika
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega olivnega olja
Priprava:
- Olupljeno bučo narežemo na manjše koščke in jo spečemo v pečici na peki papirju 20 minut na 180°C.
- Pečeno bučo zmečkamo v pire, dodamo jajce, muškatni orešček ter solimo.
- Začnemo dodajati pirino moko. Dodamo je toliko, da lahko zagnetemo testo.
- Ko smo pripravili testo za njoke oblikujemo svaljke, ki jih razrežemo na poljubne koščke da dobimo njoke.
- Ko pripravljamo njoke si površino pomokamo in vsakega povaljamo v moki, da se ne sprimejo.
- Za avokadovo kremo izdolbemo avokado, dodamo svežo baziliko, poper, himalajsko sol ter jabolčni kis ali limonin sok.
- Strok česna drobno nasekljamo in na olivnem olju popečemo, da zadiši.
- Česen z olivnim oljem dodamo avokadu in vse skupaj zmiksamo, da dobimo gosto kremo.
- Njoke kuhamo v osoljeni vodi približno 10 minut oziroma toliko, da priplavajo na površje.
- Ko so njoki kuhani jih prelijemo še z ekstra deviškim kokosovim oljem Cobio, ki smo ga segreli v ponvi in mu dodali žajbelj.
- Serviramo njoke in na vrhu dodamo avokadovo kremo.
Čas priprave: 60 minut