Presna gibanica
s kokosovim oljem in sladkorjem Cobio
Sestavine (za mini tortico, za večjo povečaj količine):
1 plast:
- pest lešnikov (namočenih)
- žlica pirinih kosmičev (namočenih)
- žlička kokosovega sladkorja Cobio
- voda (po potrebi)
2 plast:
- 2 jedilni žlici maka
- riževo mleko
- žlička kokosovega sladkorja Cobio
3 plast:
- pest indijskih oreščkov (namočenih)
- pest makadamij (namočenih)
- rezina tofuja
- jedilna žlica kokosovega sladkorja Cobio
- žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- voda (po potrebi)
4 plast:
- pest orehov (namočenih)
- žlička kokosovega sladkorja Cobio
- žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- voda (po potrebi)
5 plast:
- naribano jabolko
- limonin sok
- žlička kokosovega sladkorja Cobio-cimet
Priprava:
- Za 1,2,3 in 4 plast iz namočenih oreškov, stopljenega kokosovega olja in ostalih sestavin pripravimo s pomočjo mešalnika mazljivo pasto, ki ji dodamo vodo (če je preveč suha).
- Za 5 plast jabolko naribamo, dodamo limonin sok in kokosov sladkor Cobio-cimet.
- V modelček nalagamo plasti po zgornjem zaporedju. Vsaka plast se naj ponovi 2x.
- Torto postavimo v hladilnik za 1 uro, da se strdi.
Čas priprave: 20 minut