Makova potica z jabolki
ter kokosovim sladkorjem Cobio-cimet
Sestavine:
- 250g pirine moke
- 100g maka
- 4 naribana jabolka
- 2 jajci
- 6 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio-cimet
- ščep soli
- piment
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 2 dl poljubnega mleka
- 1 jedilno žlico suhega kvasa
- naribana lupina bio limone
Priprava:
- Za testo presejemo pirino moko, dodamo ščep soli, 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja, 2 rumenjaka, 2 jedilni žlici stopljenega kokosovega olja, 2 dl poljubnega mleka, suhi kvas.
- Če je testo presuho, po potrebi dodamo malo vode.
- Za nadev naribamo jabolka, dodamo naribano bio limono, mak, piment.
- Posebej zmiksamo dva beljaka, ki smo jima dodali 4 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio-cimet.
- Zmiksane beljake narahlo vmešamo k naribanim jabolkom z makom.
- Pripravimo si pomokano površino kjer bomo razvaljali testo za potico približno 0,7 cm debelo.
- Razvaljano testo namažemo z nadevom in pazimo, da ga ne razporedimo čisto do roba.
- Zavijemo testo in ga postavimo v poljubni pekač.
- Testo prebodemo in ga pustimo vzhajati približno eno uro.
- Ko je testo lepo naraslo ga damo pečt na 180°C za eno uro.
- Pečeno potico dobro zavijemo v krpo in počakamo, da se ohladi.
Čas priprave: 30 minut