Makova potica z jabolki

ter kokosovim sladkorjem Cobio-cimet

Sestavine:

  • 250g pirine moke
  • 100g maka
  • 4 naribana jabolka
  • 2 jajci
  • 6 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio-cimet
  • ščep soli
  • piment
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 2 dl poljubnega mleka
  • 1 jedilno žlico suhega kvasa
  • naribana lupina bio limone

Priprava:

  1. Za testo presejemo pirino moko, dodamo ščep soli, 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja, 2 rumenjaka, 2 jedilni žlici stopljenega kokosovega olja, 2 dl poljubnega mleka, suhi kvas.
  2. Če je testo presuho, po potrebi dodamo malo vode.
  3. Za nadev naribamo jabolka, dodamo naribano bio limono, mak, piment.
  4. Posebej zmiksamo dva beljaka, ki smo jima dodali 4 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio-cimet.
  5. Zmiksane beljake narahlo vmešamo k naribanim jabolkom z makom.
  6. Pripravimo si pomokano površino kjer bomo razvaljali testo za potico približno 0,7 cm debelo.
  7. Razvaljano testo namažemo z nadevom in pazimo, da ga ne razporedimo čisto do roba.
  8. Zavijemo testo in ga postavimo v poljubni pekač.
  9. Testo prebodemo in ga pustimo vzhajati približno eno uro.
  10. Ko je testo lepo naraslo ga damo pečt na 180°C za eno uro.
  11. Pečeno potico dobro zavijemo v krpo in počakamo, da se ohladi.

Čas priprave: 30 minut