Biskvit z ananasom

in grškim jogurtom

Sestavine:

  • 1 ananas
  • 6 jajc
  • 5 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • ščepec soli
  • mala žlička cimeta
  • 200g grškega jogurta
  • 300dl poljubnega mleka
  • 4 jedilne žlice pirine polnozrnate moke
  • 2 jedilni žlici fino mlete kokosove moke
  • mala žlička pecilnega praška iz vinskega kamna

Priprava:

  1. Ločeno zmiksamo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo kokosov sladkor Cobio, ki bo dal biskvitu karemelni okus.
  2. Posebej v posodo presejemo pirino moko in dodamo kokosovo moko, ščepec soli ter vinski kamen.
  3. Grški jogurt in poljubno mleko zmešamo. Dodamo cimet in presejano pirino moko ter narahlo premešamo.
  4. Mešanici dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo dalo biskvitu tropski pridih.
  5. Na koncu v mešanico narahlo vmešamo rumenjake in beljake.
  6. Narežemo olupljen ananas.
  7. Mešanico vlijemo v poljuben pekač in po masi poljubno razporedimo koščke ananasa.
  8. Biskvit pečemo približno 1 uro na 180°C.

Čas priprave: 75 minut