Biskvit z ananasom
in grškim jogurtom
Sestavine:
- 1 ananas
- 6 jajc
- 5 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- ščepec soli
- mala žlička cimeta
- 200g grškega jogurta
- 300dl poljubnega mleka
- 4 jedilne žlice pirine polnozrnate moke
- 2 jedilni žlici fino mlete kokosove moke
- mala žlička pecilnega praška iz vinskega kamna
Priprava:
- Ločeno zmiksamo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo kokosov sladkor Cobio, ki bo dal biskvitu karemelni okus.
- Posebej v posodo presejemo pirino moko in dodamo kokosovo moko, ščepec soli ter vinski kamen.
- Grški jogurt in poljubno mleko zmešamo. Dodamo cimet in presejano pirino moko ter narahlo premešamo.
- Mešanici dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo dalo biskvitu tropski pridih.
- Na koncu v mešanico narahlo vmešamo rumenjake in beljake.
- Narežemo olupljen ananas.
- Mešanico vlijemo v poljuben pekač in po masi poljubno razporedimo koščke ananasa.
- Biskvit pečemo približno 1 uro na 180°C.
Čas priprave: 75 minut