Kremna juha iz pečenega korenja z ingverjem
in kokosovim oljem Cobio
Sestavine:
- 7 korenčkov
- 3 neolupljeni stroki česna
- svež ingver
- steblo zelene
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- koriander v zrnu (mala žlička)
- gorčična semena v zrnu (mala žlička)
- kurkuma
- curry
- himalajska sol
- poper
- čili v prahu
- timijan
- majaron
- origano
Priprava:
- Korenje operemo, olupimo in po dolžini prerežemo na polovico.
- V pekač položimo prerezano korenje, zeleno, 3 neolupljene stroke česna. Posolimo, popramo, dodamo timijan, majaron, origano.
- V kavnem mlinčku zmeljemo koriander in gorčična semena. Potresemo jih po korenju.
- Stopimo jedilno žlico kokosovega olja in ga polijemo po korenju ter premešamo.
- Korenje pečemo v pečici na 180°C 20 minut.
- Na jedilni žlici kokosovega olja prepražimo pečeno korenje, zeleno in izstisnemo česen.
- Dodamo nariban ingver, kurkumo, čili v prahu in curry ter pražimo toliko, da zadišijo vse začimbe.
- Zalijemo z vodo, da prekrije korenje.
- Kuhamo 10 minut, nato juho zmiksamo in postrežemo.
Čas priprave: 40 minut