Kremna juha iz pečenega korenja z ingverjem

in kokosovim oljem Cobio

Sestavine:

  • 7 korenčkov
  • 3 neolupljeni stroki česna
  • svež ingver
  • steblo zelene
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • koriander v zrnu (mala žlička)
  • gorčična semena v zrnu (mala žlička)
  • kurkuma
  • curry
  • himalajska sol
  • poper
  • čili v prahu
  • timijan
  • majaron
  • origano

Priprava:

  1. Korenje operemo, olupimo in po dolžini prerežemo na polovico.
  2. V pekač položimo prerezano korenje, zeleno, 3 neolupljene stroke česna. Posolimo, popramo, dodamo timijan, majaron, origano.
  3. V kavnem mlinčku zmeljemo koriander in gorčična semena. Potresemo jih po korenju.
  4. Stopimo jedilno žlico kokosovega olja in ga polijemo po korenju ter premešamo.
  5. Korenje pečemo v pečici na 180°C 20 minut.
  6. Na jedilni žlici kokosovega olja prepražimo pečeno korenje, zeleno in izstisnemo česen.
  7. Dodamo nariban ingver, kurkumo, čili v prahu in curry ter pražimo toliko, da zadišijo vse začimbe.
  8. Zalijemo z vodo, da prekrije korenje.
  9. Kuhamo 10 minut, nato juho zmiksamo in postrežemo.

Čas priprave: 40 minut