Pečen tofu s kremno polento

na kokosovem olju Cobio

Sestavine:

  • 200g tofuja
  • 60g polente
  • 1 paradižnik
  • 1/2 bučke
  • 1 strok česna
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • himalajska sol
  • poper
  • mleta rdeča paprika

Priprava:

  1. Narežemo bučko, paradižnik in česen.
  2. Na jedilni žlici kokosovega olja Cobio pražimo zelenjavo približno 5 minut.
  3. Solimo, popramo in dodamo mleto rdečo papriko po občutku.
  4. Po navodilu na embalaži skuhamo polento.
  5. Za kremen okus polenti na koncu vmešamo jedilno žlico kokosovega olja Cobio.
  6. Tofu narežemo na tanjše rezine, solimo in popramo.
  7. Narezan tofu spečemo na jedilni žlici kokosovega olja, zaradi katerega bo skorja tofuja rahlo hrustljava.
  8. Na zelenjavo položimo pečen tofu in zraven serviramo kremno polento.

Čas priprave: 30 minut