Zelenjavna juha z lečo in ješprenom

s kokosovim oljem Cobio

Sestavine:

  • 1/2 glave brokolija
  • večja pest stročjega fižola
  • 1/2 rdeče paprike
  • manjša pest ješprena in leče
  • peteršilj
  • 1 strok česna
  • 1 steblo zelene
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • sol
  • poper
  • mala žlička mlete rdeče paprike
  • mala žlička suhega origana
  • majaron, timijan
  • mala žlička kurkume
  • mala žlička paradižnikovega koncentrata
  • lovorjev list
  • čebula (po želji)

Priprava:

  1. Na kokosovem olju prepražimo na manjše koščke narezan brokoli, stročji fižol in rdečo papriko.
  2. Dodamo narezano steblo zelene in sesekljan česen. Pražimo, da zadiši.
  3. Dodamo začimbe in mešamo. Na koncu dodamo malo paradižnikovega koncentrata.
  4. Solimo in popramo po okusu.
  5. Zalijemo s toliko vode, da prekrije vse sestavine.
  6. Dodamo ješprenj in lečo ter lovorjev list.
  7. Kuhamo na majhnem ognju približno 30 minut oziroma dokler nista leča in ješprenj kuhana.
  8. Ponudimo lahko z rezinami domačega kruha.

Čas priprave: 40 minut