Presna torta z orehi, mangom in rožiči

Sestavine:

1 plast:

  • 100g lešnikov (predhodno namočenih vsaj 7 ur)
  • 140g orehov (predhodno namočenih vsaj 7 ur)
  • 250g datljev (namočenih)
  • 60g pirinih kosmičev (namočenih)
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 2 jedilni žlici rožičev v prahu
  • ščep soli

2 plast:

  • 2 manga
  • 150g kakavovega masla
  • 100g ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 100g datljev (namočenih)

3 plast:

  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio-cimet
  • 1 večji kaki
  • 2 jedilni žlici rožičev v prahu

Priprava:

  1. Za 1 plast s pomočjo mešalnika zmiksamo predhodno namočene lešnike, orehe, datlje, pirine kosmiče. Dodamo stopljeno kokosovo olje, ščep soli ter rožiče v prahu.
  2. Pripravljeno maso za 1 plast enakomerno razporedimo po dnu tortnega modela. Postavimo v hladilnik.
  3. Za 2 plast v mešalniku zmiksamo 2 manga in namočene datlje. Dodamo stopljeno kakavovo maslo in kokosovo olje Cobio, ki bo celotno mangovo kremo lepo povezalo. 2 plast enakomerno razporedimo in postavimo v hladilnik za 2 ure.
  4. Ko se je 2 plast strdila, dodamo še 3 plast. Za 3 plast zmiksamo olupljen kaki, dodamo rožiče v prahu, kokosov sladkor Cobio-cimet in stopljeno kokosovo olje Cobio.
  5. Torto postavimo v hladilnik, da se strdi.
  6. Postrežemo potreseno s kokosovimi kosmiči, borovnicami in malinami.

Čas priprave: 30 minut