Pečeni lignji s kokosovo majonezo

s kokosovim oljem Cobio

Sestavine:

  • 1 celo jajce
  • 2 rumenjaka
  • 1 mala žlička gorčice
  • 1 žlica limoninega soka
  • himalajska sol
  • poper
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega olivnega olja
  • 500g lignjev
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita

Priprava:

  1. Za kokosovo majonezo zmešamo jajce, 2 rumenjaka, sol, poper, gorčico in limonin sok.
  2. Ko so sestavine postale kremaste, vmešamo še stopljeno kokosovo olje (2 jedilni žlici) in olivno olje (1 jedilna žlica).
  3. Majonezo hranimo v hladilniku.
  4. Očiščene in osušene lignje spečemo na kokosovem olju (približno 4 minute), zaradi katerega bodo lignji slastno zapečeni.
  5. Na koncu lignje malo posolimo.
  6. Postrežemo pečene lignje s pripravljeno majonezo.

Čas priprave: 20 minut