Energijske ingverjeve ploščice s kvinojo
s kokosovim sladkorjem Cobio-ingver
Sestavine:
- 3 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio-ingver
- sok 1 limone
- limonina lupina 1 bio limone
- 100g kandiranega ingverja
- 40g kvinojinih napihnjencev (lahko tudi amarantovi napihnjenci, riževi..)
- žlička ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
Priprava:
- V ponvi na majhnem ognju na limoninem soku raztopimo kokosov sladkor Cobio-ingver, da postane gost sirup. Ves čas počasti mešamo.
- Limonino lupino ene limone narežemo na manjše koščke.
- Kandiram ingver na drobno sesekljamo.
- Kvinoji dodamo narezano limonino lupino, kandiran narezan ingver, dodamo sirup iz limone in kokosovega sladkorja Cobio-ingver.
- Na koncu dodamo še stopljeno kokosovo olje Cobio Malaita.
- Premešamo dobro celotno maso in jo razporedimo v pekač na peki papir na 1 cm debelo.
- Pečemo na ventilaciji na 180°C približno 15 minut.
- Še toplo maso razrežemo na manjše ploščice in pustimo, da se ohladi.
- Ko se ohladi, postavimo ploščice v hladilnik, da se strdijo in postanejo hrustljave.
Čas priprave: 15 minut