Jabolčna pita

s kokosovim oljem in sladkorjem Cobio

Sestavine:

  • 250g pirine moke
  • 6 jedilnih žlic ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • ščep soli
  • 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio
  • 1 jajce
  • 2 rumenjaka
  • naribana lupina bio limone
  • mrzla voda po potrebi
  • 8 srednje velikih jabolk
  • 4 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio-cimet
  • limonin sok

Priprava:

  1. Jajce in 2 rumenjaka zmiksamo, dodamo kokosov sladkor.
  2. Dodamo ščep soli ter stopljeno kokosovo olje Cobio zaradi katerega bo testo zelo hrustljavo.
  3. Dodamo presejano moko in naribano limonino lupino ter po potrebi dodamo toliko mrzle vode, da zgneteno testo.
  4. Pripravljeno testo postavimo v hladilnik za eno uro.
  5. Olupljena jabolka naribamo, dodamo sok limone in potresemo s 4 žlicami kokosovega sladkorja Cobio-cimet. Premešamo jabolka s sladkorjem.
  6. Po eni uri vzamemo testo iz hladilnika in v poljuben pekač razvaljamo testo na približno 5 milimetrov debeline. Nekaj testa prihranimo (naribamo ga po jabolkih).
  7. Po testu enakomerno razporedimo jabolka in povrhu naribamo preostanek testa.
  8. Pito pečemo 1 uro na 180°C.
  9. Ohlajeno razrežemo.

Čas priprave: 60 minut