Jabolčna pita
s kokosovim oljem in sladkorjem Cobio
Sestavine:
- 250g pirine moke
- 6 jedilnih žlic ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- ščep soli
- 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja Cobio
- 1 jajce
- 2 rumenjaka
- naribana lupina bio limone
- mrzla voda po potrebi
- 8 srednje velikih jabolk
- 4 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio-cimet
- limonin sok
Priprava:
- Jajce in 2 rumenjaka zmiksamo, dodamo kokosov sladkor.
- Dodamo ščep soli ter stopljeno kokosovo olje Cobio zaradi katerega bo testo zelo hrustljavo.
- Dodamo presejano moko in naribano limonino lupino ter po potrebi dodamo toliko mrzle vode, da zgneteno testo.
- Pripravljeno testo postavimo v hladilnik za eno uro.
- Olupljena jabolka naribamo, dodamo sok limone in potresemo s 4 žlicami kokosovega sladkorja Cobio-cimet. Premešamo jabolka s sladkorjem.
- Po eni uri vzamemo testo iz hladilnika in v poljuben pekač razvaljamo testo na približno 5 milimetrov debeline. Nekaj testa prihranimo (naribamo ga po jabolkih).
- Po testu enakomerno razporedimo jabolka in povrhu naribamo preostanek testa.
- Pito pečemo 1 uro na 180°C.
- Ohlajeno razrežemo.
Čas priprave: 60 minut