Riževi polpeti

s špinačo

Sestavine:

  • 100g polnozrnatega rjavega riža
  • 2 jajci
  • 150g sveže špinače
  • 4 jedilne žlice pirine polnozrnate moke
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 1/2 male žličke pecilnega praška iz vinskega kamna
  • himalajska sol
  • poper
  • asafetida (se lahko nadomesti s česnom in čebulo)
  • curry
  • kurkuma
  • kumin
  • muškatni oreh
  • garam masala
  • mleta rdeča paprika
  • svež paradižnik
  • kumara

Priprava:

  1. Skuhamo riž v osoljeni vodi in ga ohladimo.
  2. Ohlajenemu rižu dodamo nasekljano špinačo in 2 razžvrkljani jajci.
  3. Dodamo pirino polnozrnato moko, vinski kamen in začimbe.
  4. Na koncu mešanici dodamo stopljeno jedilno žlico kokosovega olja Cobio, da bodo riževi polpeti dobili nežno skorjico.
  5. Oblikujemo polpete in jih postavimo na pekač.
  6. Pečemo 30 minut na 180-200°C.
  7. Ponudimo z narezanim paradižnikom in kumaro.

Čas priprave: 60 minut