Hrustljavi puranji trakci

s semeni na pireju iz pečene rdeče paprike

Sestavine:

  • 200g puranjih prsi
  • 4 šparglji
  • 1 rdeča paprika
  • ½ korenčka
  • semena (sezam, sončnična, bučna)
  • 4 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • curry
  • kurkuma
  • poper
  • himalajska sol

Priprava:

  1. Oprano rdečo papriko in korenje narežemo na večje kose in jih postavimo v  naoljen pekač. Pečemo 40 minut na 180°C.
  2. Puranje prsi narežemo na trakove. Stopimo 1 jedilno žlico kokosovega olja Cobio in premažemo meso. Puranje trakove povaljamo v mešanici semen. Puranji trakovi bodo zaradi kokosovega olja Cobio hrustljavi.
  3. Puranje trakove razporedimo po pekaču in popramo ter solimo. Pečemo 15 minut v pečici na 180-200°C.
  4. Šparglje skuhamo na pari 7 minut.
  5. Pečeno rdečo papriko in korenje postavimo v višjo posodo, dodamo 2 jedilni žlici kokosovega olja Cobio, curry, kurkumo, poper, sol. Z mešalnikom zmiksamo v pire in serviramo.
  6. Pire iz pečene rdeče paprike in korenčka bo zaradi kokosovega olja Cobio prijetno sladek.

Čas priprave: 50 minut