Palačinke s kremnim nadevom

iz avokada in banan

Sestavine:

Za palačinke:

  • 2 jedilni žlici ajdove moke
  • 2 jedilni žlici pirine polnozrnate moke
  • 1 jajce (lahko se izpusti ali nadomesti z 1 jedilno žlico chia semen)
  • ščepec soli
  • 3 dl riževega mleka (lahko se nadomesti s poljubnim mlekom ali vodo)
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • temna čokolada

Za nadev:

  • 1 avokado
  • 1 banana
  • 1dl sladke smetane (lahko se izpusti)
  • 100g albuminske skute (lahko se izpusti; nadomesti se lahko s tofujem)
  • 3 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio

Priprava:

  1. Za palačinke razžvrkljamo jajce. Dodamo mleko (ali poljubno tekočino), moko in ščepec soli. Na koncu primešamo še stopljeno jedilno žlico kokosovega olja Cobio, ki bo maso odlično povezal.
  2. Palačinke spečemo v ponvi na kokosovem olju Cobio, ki bo okus palačink še bolj obogatil.
  3. Za nadev narežemo avokado in banano. Dodamo malo sladke smetane in zmiksamo v kremo.
  4. Posebej zmiksamo sladko smetano, ki smo ji dodali kokosov sladkor Cobio, ki bo dodal kremi čudovit karamelni okus.
  5. Kremi iz avokada in banane dodamo razdrobljeno albuminsko skuto.
  6. Na koncu v kremo narahlo vmešamo stepeno sladko smetano.
  7. Palačinke namažemo z nadevom in potresemo z naribano temno čokolado.

Čas priprave: 20 minut