Palačinke s kremnim nadevom
iz avokada in banan
Sestavine:
Za palačinke:
- 2 jedilni žlici ajdove moke
- 2 jedilni žlici pirine polnozrnate moke
- 1 jajce (lahko se izpusti ali nadomesti z 1 jedilno žlico chia semen)
- ščepec soli
- 3 dl riževega mleka (lahko se nadomesti s poljubnim mlekom ali vodo)
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- temna čokolada
Za nadev:
- 1 avokado
- 1 banana
- 1dl sladke smetane (lahko se izpusti)
- 100g albuminske skute (lahko se izpusti; nadomesti se lahko s tofujem)
- 3 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio
Priprava:
- Za palačinke razžvrkljamo jajce. Dodamo mleko (ali poljubno tekočino), moko in ščepec soli. Na koncu primešamo še stopljeno jedilno žlico kokosovega olja Cobio, ki bo maso odlično povezal.
- Palačinke spečemo v ponvi na kokosovem olju Cobio, ki bo okus palačink še bolj obogatil.
- Za nadev narežemo avokado in banano. Dodamo malo sladke smetane in zmiksamo v kremo.
- Posebej zmiksamo sladko smetano, ki smo ji dodali kokosov sladkor Cobio, ki bo dodal kremi čudovit karamelni okus.
- Kremi iz avokada in banane dodamo razdrobljeno albuminsko skuto.
- Na koncu v kremo narahlo vmešamo stepeno sladko smetano.
- Palačinke namažemo z nadevom in potresemo z naribano temno čokolado.
Čas priprave: 20 minut