Rižev narastek
s kokosovim sladkorjem Cobio in jagodami
Sestavine:
- 150g polnozrnatega rjavega riža
- 4 jajca
- 2 dl riževega mleka (poljubna vrsta mleka)
- eko limona
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 5 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
- ščepec soli
- sveže jagode, 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja Cobio
Priprava:
- Riž skuhamo v osoljeni vodi in ga ohladimo.
- Ločeno zmiksamo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo kokosov sladkor Cobio.
- Ohlajenemu rižu dodamo riževo mleko (ali poljubno mleko), ščepec soli ter naribano limonino lupino.
- Počasi vmešamo stepene rumenjake in beljake.
- Na koncu dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo povezal mešanico.
- Mešanico prelijemo v pomaščen pekač in pečemo 30-40 minut na 180°C.
- Ponudimo topel ali ohlajen rižev narastek kjer bo karamelna aroma kokosovega sladkorja Cobio še bolj intenzivna.
- Postrežemo z zmiksanimi jagodami (poljubna količina), ki smo jim dodali 1 jedilno žlico kokosovega sladkorja Cobio.
Čas priprave: 90 minut