Rižev narastek

s kokosovim sladkorjem Cobio in jagodami

Sestavine:

  • 150g polnozrnatega rjavega riža
  • 4 jajca
  • 2 dl riževega mleka (poljubna vrsta mleka)
  • eko limona
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
  • 5 jedilnih žlic kokosovega sladkorja Cobio
  • ščepec soli
  • sveže jagode, 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja Cobio

Priprava:

  1. Riž skuhamo v osoljeni vodi in ga ohladimo.
  2. Ločeno zmiksamo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo kokosov sladkor Cobio.
  3. Ohlajenemu rižu dodamo riževo mleko (ali poljubno mleko), ščepec soli ter naribano limonino lupino.
  4. Počasi vmešamo stepene rumenjake in beljake.
  5. Na koncu dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo povezal mešanico.
  6. Mešanico prelijemo v pomaščen pekač in pečemo 30-40 minut na 180°C.
  7. Ponudimo topel ali ohlajen rižev narastek kjer bo karamelna aroma kokosovega sladkorja Cobio še bolj intenzivna.
  8. Postrežemo z zmiksanimi jagodami (poljubna količina), ki smo jim dodali 1 jedilno žlico kokosovega sladkorja Cobio.

Čas priprave: 90 minut