Poletna jagodna torta
Sestavine:
Biskvit
- 8 jajc
- 120g pirine polnozrnate moke
- 250g kokosovega sladkorja Cobio
- 1 vanili sladkor
- 1 mala žlica vinskega kamna (ali pecilni prašek)
- 4 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
Nadev
- 400g jagod
- 400g smetane
- 250g čokolade (črna, jedilna,..)
Preliv
- 200g jagod
- 100g kokosovega sladkorja Cobio
- 4 lističi želatine (ali agar agar ali preliv za torto)
Priprava:
- Za biskvit ločeno zmiksamo rumenjake in beljake (dodamo kokosov sladkor Cobio in vanili sladkor).
- Pirino moko presejemo in ji dodamo vinski kamen. Nato narahlo vmešamo stepene rumenjake in beljake.
- Biskvitni mešanici na koncu dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo biskvit lepo povezal.
- Biskvit v tortnem modelu pečemo 1 uro na 160-180°C. Biskvit pustimo, da se ohladi.
- Za nadev zmiksamo smetano in ji dodamo stopljeno čokolado.
- Jagode razrežemo na manjše kose.
- Ohlajen biskvit 2x prerežemo. Na prvo plast biskvita nadevamo 200g narezanih jagod in nanje razporedimo polovico nadeva (smetana in čokolada).
- Položimo še drugo plast biskvita in nanj preostale narezane jagode. Nato razporedimo še preostanek nadeva.
- Torto postavimo v hladilnik (1 ura).
- Za preliv zmiksamo jagode v pire in jim dodamo kokosov sladkor Cobio. Posebej pripravimo želatino (ali agar agar ali preliv za torto) in jo dodamo v jagodni preliv. Torto postavimo v hladilnik.
- Za okrasitev torte lahko sveže jagode prelijemo s stopljeno čokolado.
Čas priprave: 240 minut