Poletna jagodna torta

Sestavine:

Biskvit

  • 8 jajc
  • 120g pirine polnozrnate moke
  • 250g kokosovega sladkorja Cobio
  • 1 vanili sladkor
  • 1 mala žlica vinskega kamna (ali pecilni prašek)
  • 4 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita

Nadev

  • 400g jagod
  • 400g smetane
  • 250g čokolade (črna, jedilna,..)

Preliv

  • 200g jagod
  • 100g kokosovega sladkorja Cobio
  • 4 lističi želatine (ali agar agar ali preliv za torto)

Priprava:

  1. Za biskvit ločeno zmiksamo rumenjake in beljake (dodamo kokosov sladkor Cobio in vanili sladkor).
  2. Pirino moko presejemo in ji dodamo vinski kamen. Nato narahlo vmešamo stepene rumenjake in beljake.
  3. Biskvitni mešanici na koncu dodamo stopljeno kokosovo olje Cobio, ki bo biskvit lepo povezal.
  4. Biskvit v tortnem modelu pečemo 1 uro na 160-180°C. Biskvit pustimo, da se ohladi.
  5. Za nadev zmiksamo smetano in ji dodamo stopljeno čokolado.
  6. Jagode razrežemo na manjše kose.
  7. Ohlajen biskvit 2x prerežemo. Na prvo plast biskvita nadevamo 200g narezanih jagod in nanje razporedimo polovico nadeva (smetana in čokolada).
  8. Položimo še drugo plast biskvita in nanj preostale narezane jagode. Nato razporedimo še preostanek nadeva.
  9. Torto postavimo v hladilnik (1 ura).
  10. Za preliv zmiksamo jagode v pire in jim dodamo kokosov sladkor Cobio. Posebej pripravimo želatino (ali agar agar ali preliv za torto) in jo dodamo v jagodni preliv. Torto postavimo v hladilnik.
  11. Za okrasitev torte lahko sveže jagode prelijemo s stopljeno čokolado.

Čas priprave: 240 minut