Burger s fižolom

in bučkami

Sestavine:

  • 1 bučka
  • 200g kuhanega fižola
  • 1/2 rdeče paprike
  • 1/4 čebule
  • 1 česen
  • sol
  • peteršilj
  • beli poper
  • čili v prahu (če želite pikantno)
  • pirina polnozrnata moka za oblikovanje
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita

Priprava:

  1. Naribamo bučko, solimo in pustimo 10 minut. Nato jo odcedimo.
  2. Kuhan fižol zmiksamo v pire.
  3. Nasekljamo čebulo, rdečo papriko in naribamo česen.
  4. Vsem zgornjim sestavinam dodamo začimbe in premešamo.
  5. Masi dodamo toliko pirine moke, da lahko oblikujemo burgerje.
  6. Burgerje spečemo na kokosovem olju Cobio zaradi katerega bodo burgerji dobili slastno skorjico.
  7. Postrežemo s poljubno zelenjavo in kruhom.

Čas priprave: 15 minut