Burger s fižolom
in bučkami
Sestavine:
- 1 bučka
- 200g kuhanega fižola
- 1/2 rdeče paprike
- 1/4 čebule
- 1 česen
- sol
- peteršilj
- beli poper
- čili v prahu (če želite pikantno)
- pirina polnozrnata moka za oblikovanje
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
Priprava:
- Naribamo bučko, solimo in pustimo 10 minut. Nato jo odcedimo.
- Kuhan fižol zmiksamo v pire.
- Nasekljamo čebulo, rdečo papriko in naribamo česen.
- Vsem zgornjim sestavinam dodamo začimbe in premešamo.
- Masi dodamo toliko pirine moke, da lahko oblikujemo burgerje.
- Burgerje spečemo na kokosovem olju Cobio zaradi katerega bodo burgerji dobili slastno skorjico.
- Postrežemo s poljubno zelenjavo in kruhom.
Čas priprave: 15 minut