Riževi polpeti
s špinačo
Sestavine:
- 100g polnozrnatega rjavega riža
- 2 jajci
- 150g sveže špinače
- 4 jedilne žlice pirine polnozrnate moke
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- 1/2 male žličke pecilnega praška iz vinskega kamna
- himalajska sol
- poper
- asafetida (se lahko nadomesti s česnom in čebulo)
- curry
- kurkuma
- kumin
- muškatni oreh
- garam masala
- mleta rdeča paprika
- svež paradižnik
- kumara
Priprava:
- Skuhamo riž v osoljeni vodi in ga ohladimo.
- Ohlajenemu rižu dodamo nasekljano špinačo in 2 razžvrkljani jajci.
- Dodamo pirino polnozrnato moko, vinski kamen in začimbe.
- Na koncu mešanici dodamo stopljeno jedilno žlico kokosovega olja Cobio, da bodo riževi polpeti dobili nežno skorjico.
- Oblikujemo polpete in jih postavimo na pekač.
- Pečemo 30 minut na 180-200°C.
- Ponudimo z narezanim paradižnikom in kumaro.
Čas priprave: 60 minut