Hrustljavi puranji trakci
s semeni na pireju iz pečene rdeče paprike
Sestavine:
- 200g puranjih prsi
- 4 šparglji
- 1 rdeča paprika
- ½ korenčka
- semena (sezam, sončnična, bučna)
- 4 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- curry
- kurkuma
- poper
- himalajska sol
Priprava:
- Oprano rdečo papriko in korenje narežemo na večje kose in jih postavimo v naoljen pekač. Pečemo 40 minut na 180°C.
- Puranje prsi narežemo na trakove. Stopimo 1 jedilno žlico kokosovega olja Cobio in premažemo meso. Puranje trakove povaljamo v mešanici semen. Puranji trakovi bodo zaradi kokosovega olja Cobio hrustljavi.
- Puranje trakove razporedimo po pekaču in popramo ter solimo. Pečemo 15 minut v pečici na 180-200°C.
- Šparglje skuhamo na pari 7 minut.
- Pečeno rdečo papriko in korenje postavimo v višjo posodo, dodamo 2 jedilni žlici kokosovega olja Cobio, curry, kurkumo, poper, sol. Z mešalnikom zmiksamo v pire in serviramo.
- Pire iz pečene rdeče paprike in korenčka bo zaradi kokosovega olja Cobio prijetno sladek.
Čas priprave: 50 minut