Slivov zavitek
s kokosovim sladkorjem Cobio-cimet
Sestavine:
Vlečeno testo:
- 150g pirine polnozrnate moke
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- ščepec soli
- 1 jedilna žlica jabolčnega kisa
- 2 dl vode (oziroma po občutku, da nastane voljno testo)
Nadev:
- 400g sliv
- cimet v prahu
- kardamom v prahu
- 2 jedilni žlici ruma
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- sok 1/2 limone
- 4 jedilne žlice kokosovega sladkorja Cobio-cimet
Priprava:
- Za vlečeno testo presejemo pirino moko. Dodamo sol, vodo, kis in na koncu stopljeno kokosovo olje Cobio.
- Testo gnetemo tako dolgo dokler ne postane dovolj voljno (približno 5 minut).
- Kepo testa premažemo s kokosovim oljem in ga pokrijemo s folijo ter postavimo v hladilnik za 1 uro.
- Oprane in izkoščičene slive narežemo na koščke.
- Testo vzamemo iz hladilnika in ga na pomokanem prtiču razvaljamo čimbolj na tanko.
- Na prvo polovico razvaljanega testa razporedimo narezane slive.
- Slive pokapamo z limoninim sokom, potresemo s cimetom in kardamomom.
- Za še intenzivnejši okus po cimetu slive potresemo s kokosovim sladkorjem Cobio-cimet.
- Slive na koncu pokapamo s stopljenim kokosovim oljem.
- Zavijemo zavitek in ga po vrhu premažemo s kokosovim oljem.
- Zavitek pečemo v pečici na 160-180°C 1 uro (oziroma dokler ni rahlo rjavo zapečen).
- Ponudimo še toplega ali ohlajenega.
Čas priprave: 30 minut