Ocvrti njoki iz krompirja in leče
ocvrti v kokosovem olju Cobio
Sestavine:
za njoke:
- 3 večji krompirji
- 100g leče
- pirin zdrob (po potrebi)
- sol
- poper
- muškatni orešček
- za cvrtje kokosovo olje Cobio Kerala
za omako:
- 1 bučka
- paradižnikova mezga
- jedilna žlica ekstra deviškega kokosovega olja Cobio Malaita
- sol
- poper
- jedilna žlica zmletih gorčičnih in koriandrovih semen
- kurkuma
- mleta rdeča paprika
- curry
- strok česna
- svež peteršilj
Priprava:
- Za njoke skuhamo krompir in lečo. Ko sta skuhana ju pretlačimo, pomagamo si s paličnim mešalnikom.
- Pustimo, da se masa malo ohladi. Solimo, popramo po občutku. Masi dodajamo pirin zdrob, da lahko oblikujemo njoke.
- Oblikujemo manjše njoke (daljše svaljke razrežemo na poljubne manjše kroglice), ki jih lahko povaljamo v zdrobu ali poljubni moki, da se ne sprimejo.
- Njoke ocvremo v kokosovem olju (pazimo, da ni prevroče olje) in jih po potrebi obračamo (približno 5 minut).
- Za omako na kokosovem olju prepražimo na tanjše rezine narezane bučke.
- Ves čas mešamo, dodamo vse začimbe, da zadišijo.
- Na koncu dodamo nasekljan česen in peteršilj.
- Dodamo paradižnikovo mezgo (poljubno količino).
- Solimo in popramo po občutku.
- Njoke serviramo z omako.
Čas priprave: 45 minut